Sider

søndag den 8. september 2013

Laks m. sprød topping, grøn mos og beurre blanc

Denne ret blev til som en LCHF-icering af en lækker ret fra bloggeren Foodfanatic.
Det blev rigtig vellykket og lækkert med toppingen, der giver lidt bid til retten, som ellers er lidt blødt-i-blødt.
Jeg brugte et helt stykke laks, men fileter er lige så gode at bruge.

(Til 2 personer)

Du skal bruge:
Beurre blanc
0,75 dl tør hvidvin
0,5 spsk. (hvidvins)eddike
et halvt skalotteløg
1 laurbærblad
5 peberkorn
75 g koldt smør i tern

Laks
400 g laksefilet
50 g solsikkekerner
1 fed hvidløg
1 håndfuld persillle
en stor sjat olivenolie
salt og peber

Grøn mos
300g frossent grønt (fx broccoli, spinat og ærter)
20g smør
0,5 dl fløde
citronsaft

Fremgangsmåde:
Tænd for ovnen på 200 C (alm. ovn).

Sæt en gryde over med hvidvin, eddike, løg og krydderier og lad det koge ind til under halvdelen.

Hæld det frosne grønt i en gryde med smør og fløde, og lad det dampe mørt, mens laksen er i ovnen. Lige inden servering blendes massen og smages til med salt, peber og citronsaft.

Solsikkekerner med hvidløg og persille, fx i en minihakker. Fjern kniven og rør olivenolie, salt og peber i. Fordel blandingen på laksen, i et ovnfast fad, og sæt i ovnen i ca. 12 minutter.



Jeg satte ovnen på grill de sidste 5 minutter, så toppingen fik lidt farve.



Mens laksen er i ovnen laves saucen ved at si løg og krydderier fra essensen. Over vandbad piskes tern af det kolde smør i essensen, et tern ad gangen. Det tager sin tid, men til sidst bliver saucen tyk.

Server!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar