Sider

torsdag den 30. januar 2014

Pulled Chicken - mexican style


Denne opskrift har været undervejs i en uges tid. Jeg har lavet retten to gange allerede og det bliver helt sikkert en genganger i mit køkken. Det er SÅ nemt og smager SÅ godt. Prøv det - virkelig!!
Opskriften, med enkelte ændringer, er fra bogen "Jills MAT efter säsong" - en rigtig lækker LCHF-kogebog. Mon ikke den kommer på dansk på et tidspunkt?

(ca. 4 portioner)

Du skal bruge:
4 kyllingebryster (ca. 900 g)
500 g tomatpassata
50 g smør
2 rødløg
1 rød chili (kan udelades)
4 hvidløgsfed
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. paprika
1 spsk. stødt chili
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
0,5 tsk. sort peber
1,5 tsk. havsalt

Fremgangsmåde:
Skær rødløg, chili og hvidløg i tern. Smelt smør i en gryde og tilsæt løg, chili, hvidløg og krydderierne. Lad løgene blive lidt bløde og læg så kyllingebrysterne i, rør godt rundt og hæld tomatpassata i.
Rør rundt igen og bring det op at koge.
Dæk gryden med sølvpapir og læg låg på. Lad det småsimre (på laveste blus) i 2 timer. Det er vigtigt at det ikke "bulderkoger", så bliver kyllingen tør!
Efter to timer kan du fjerne låg og sølvpapir og rive kyllingen fra hinanden med to gafler. Bland godt rundt i "tomatsaucen" og servér!


TIP:
Har du ikke alle krydderierne, så brug lidt mere af det, du har - det kan sagtens fungere!
Servér fx med guacamole og revet ost, eller evt. i LowCarb-pitabrød (opskrift følger).



I øvrigt: Har du husket at deltage i min giveaway her?


Jeg vil i øvrigt tippe dig om at disse skønne blogger-kvinder også har "Mæt og slank med LCHF" på højkant i øjeblikket: Frk.Sveske og Lowcarblivsstil

16 kommentarer:

  1. Mmm.. Det skal jeg prøve! Det ser jo alt for lækkert ud! :D
    Det som om, at alt kød der bliver pulled/trævlet bare smager det hak bedre? Jeg har ihvertfald tendens til at langtidskoge min hamburgerryg, oksebryst, ja hvad som helst! :P

    SvarSlet
    Svar
    1. Og P.S.. Tak for link.. Vi skal sgu ha' den her livsstil ud til folket! ;)
      Og P.P.S.. Jeg har forresten smidt et link til din/min anmeldelse af bogen inde hos Madbanditten. ;)

      Slet
    2. Det er virkelig, virkelig godt :) Jeg er bare helt enig! Gammeldags oksesteg, der bare falder fra hinanden, er noget af det bedste jeg ved.. uhm!
      Tak for tip og link på Madbanditten :)
      KH og rigtig god weekend til dig,
      Anne

      Slet
  2. Sikke en super ide, at lave kyllingbryst på den måde. Det lyder super lækkert og nemt - og skal helt sikkert prøves.
    Mange hilsner Kathe
    PS Jeg laver også en give away med Madbandittens nye kogebog om et par uger - den er virkelig god :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor hyggeligt at du kom på besøg - tak for det! Vil glæde mig til at høre hvad du synes. Jeg er i hvert fald fan :)
      Jeg er helt enig - den er bare fyldt med gode opskrifter og tips samt ovenud smukke fotos!
      Rigtig god weekend og KH
      Anne

      Slet
  3. Det ser bare virkelig lækkert ud - det må prøves snarest :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan ikke anbefales nok :) Vil glæde mig til at høre hvad du synes om det!
      KH og god weekend,
      Anne

      Slet
  4. Hvad sker der, hvis man giver det mere end 2 timer? Bliver det tørt?

    På forhånd tak (og tak for inspiration!) :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt spørgsmål ... det ved jeg faktisk ikke. Ja, måske det bliver lidt tørt.. Efter 2 timer er det i hvert fald fuldstændigt mørt og falder fuldstændigt fra hinanden.
      KH og rigtig god weekend,
      Anne

      Slet
  5. Uhm, ren lækkerhed jo! Det skal klart prøves! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Vil glæde mig til at høre hvad du synes :) !
      KH
      Anne

      Slet
  6. Hvad er tomatpasta? Tomatpure? For så lyder det af meget med 500 g.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er tomat passata - ikke pasta. Det er helt cremede findelte tomater. Du kan sagtens bruge hakkede tomater på dåse - og så findele dem selv i en minihakker eller foodprocessor.
      KH
      Anne

      Slet
  7. Hvad skulle man eventuelt have til af tilbehør, hvis man nu ikke skulle have det i en wrap eller burger?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg spiste det med spiralizeret squash til (øverste foto). Det fungerer fint! I princippet kan du servere den med hvad som helst. Men pga. krydringen tænker jeg, at det er godt med noget mexicansk-inspireret. Fx en grov "salsa-salat" m. tomater, agurk, løg, chili og avocado i tern. Det kunne være lækkert tror jeg!
      KH
      Anne

      Slet