Sider
▼
søndag den 15. september 2013
LCHF chokoladekage
Sådan en blæsende og regnvåd søndag som idag, kalder på sofa, tæppe og kage. I hvert fald hos os.
Jeg havde egentlig en plan om at bage en af de der tunge, fedtede brownies og ledte efter en passende opskrift - uden store mængder sødemidler. Det lykkedes ikke rigtigt og jeg synes ofte det er svært at finde LCHf-kager uden.
Jeg kan bedst lide at søde med frugt med lavt GI eller mørk chokolade (med det sukker, det nu indeholder). Summa summarum: Jeg gik bort fra min oprindelige idé om en brownie og det kom der denne lækre chokoladekage ud af. Da den indeholder malede nødder er konsistensen anderledes end almindelig hvede-chokoladekage. Den er grovere i krummen, men stadig saftig og lækker.
Du skal bruge:
3 æg
150 g smør
150 g 70 % chokolade
150 g mandelmel (almindeligt, ikke fedtreduceret)
1 spsk. kokossukker (sukrin eller lignende)
1 tsk bagepulver
1 tsk. vanille
Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 175 grader C (almindelig ovn).
Smelt smør og chokolade i en gryde over lav varme. Pisk imens æg og kokossukker tyk og cremet. Bland de tørre ingredienser inden de forsigtigt vendes i æggemassen. Vend derefter chokolade/smør-blandingen i.
Beklæd et lille ovnfastfad med bagepapir (mit var 14cm x 22cm indvendigt) og fordel kagedejen heri.
Bag kagen i 30 minutter. Server lun!
TIP:
Jeg brugte Aldi's billige 70% chokolade til 13,95 kr for 125g (indeholder 5 separat-indpakkede chokolader á 25 g).
Jeg havde almindelig mandelmel på lager, men hvis du har en foodprocesser eller kaffekværn kan du sagtens bruge hele mandler og male dem selv. Hasselnødder vil også sagtens kunne bruges.
Mums endnu en lækker opskrift, som jeg vil lave og tage med til fødselsdagen idag :-)
SvarSletKh.
Lisbeth
Kære Lisbeth
SletTusind tak! Hvordan blev chokoladekagen mon? Jeg håber, det var en succes.
KH
Anne