Du skal bruge:
(2 portioner)
50g chokolade (jeg bruger halv 70% og halv 86%)
1,5 dl fløde
1 æggeblomme
Fremgangsmåde:
Knæk chokoladen i mindre stykker i en glas- eller metalskål. Hæld en smule vand i en gryde, og placer skålen ovenpå gryden (vandet i gryden skal ikke røre gryden). Sæt gryden over varmen, så vandet damper let.
Tag gryden af varmen inden chokoladen er helt smeltet (det sidste smelter let ved at røre lidt i chokoladen). Lad chokoladen køle lidt af og pisk imens fløden (ikke stiv, kun til den er cremet og stadig løber lidt).
Pisk æggeblommen i den lune chokolade i skålen. Tilsæt en skefuld af flødeskummet og pisk grundigt. Pisk endnu en skefuld ud i chokolademassen og vend til sidst resten af fløden i, fx med en dejskraber.
(I starten kan moussen virke grynet, men den bliver fin og glat til sidst).
Hæld moussen i to små skåle og sæt på køl en times tid.
TIP:
Server fx moussen med friske bær på toppen. Eller prøv at bruge chokolade med mint- eller orangesmag, for en lækker, men lidt mindre LCHF-venlig version.
Det blev så lige dagens treat. Kunne ikke modstå at smage på den før den kom i køleskabet, uhm, det er godt! Tror jeg vil drysse med lidt frysetørrede hindbær når den skal serveres...
SvarSletKære Marianne
SletTak, hvor er det dejligt at høre!! Jeg er også helt vild med den :)
- og ja, frysetørrede hindbær er bare så lækkert på toppen! Perfekt syrligt modspil til den fede chokoladesmag..
KH
Anne
Den er vildt lækker og nem at lave! Toppede den med flødeskum, det var godt til den kraftige chokoladesmag . :-)
SvarSletMm.. hvor lækkert! Dejligt at du kunne lide den.
SletKH
Anne
Genial og nem opskrift. Jeg brugte Cavalier mørk sukkerfri chokolade. Denne portion rækker fint til tre små skåle, herligt som gæstedessert. Jeg lavede også en portion, som jeg hældte i ungernes frys-selv-is-forme. Mums, det var godt! Jeg tilsatte lidt ekstyra hakket chokolade, og alle var glade! :-)
SvarSletTusind tak for rosen - genialt at fryse den til chokolade-is - og dejligt at moussen var en succes!
SletKH
Anne