LCHF müsli eller granola


For to ugers tid siden blev jeg klar over, at jeg endnu ikke har en müsli-opskrift på bloggen. Det bliver der gjort noget ved i dag.
Jeg har af den grund haft en periode med mange mælkeprodukter - måske det skyldes at jeg i øjeblikket tager tilløb til en mejerifriperiode. Og det kræver altså tilløb - fordi jeg virkelig elsker de der mælkeprodukter!!
Det gode ved müsli er at man kan bruge præcis de nødder og kerner, som man har i skabene. Så feel free til at bruge præcis hvad du har lyst til.

(Måske til 7-10 portioner)

Du skal bruge:
2 spsk. kokosolie
1 dl kokos (alm. grov mel)
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
2 dl. grofthakkede hasselnødder
0,5 tsk. vanillepulver
0,5 tsk. kanel
(evt. 1 spsk. Raw kakao)

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 150 C (alm. ovn). 
Smelt 2 spsk. kokosolie på en pande og rør nødder, frø og kerner heri. Bred ud på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen til blandinden er gylden (ca. 25 minutter). Lad blandingen køle helt af. Herefter kan du tilsætte vanille, kanel og kakao og evt. give det en tur i minihakkeren, hvis du har lyst til granola.
Jeg er vild med de hele hasselnødder og gjorde det ikke.

Blandingen kan holde sig (i hvert fald) en uges tid i et opbevaringsglas på køkkenbordet.