Fennikelfræs

Jeg lavede fennikelfræs (ala Anna Bogdanova) for første gang i efteråret. Jeg serverede det som tilbehør til en kold frokost og det var helt skidt! Fennikelfræs er så afgjort en dessert-salat for mig - og når den er det, så gør den det altså virkelig godt. Jeg undlader lakridspulver og til denne omgang brugte jeg paranødder i stedet for pinjekerner.
Opskriften får du herunder:

(1 stor skål)

Du skal bruge:
2 fennikel
40g mørk chokolade (85%)
1 håndfuld paranødder
1 lille håndfuld rosiner
1 tsk. vanillepulver
Granatæbleeddike

Fremgangsmåde:
Fennikel snittes fint på et mandolinjern eller i en foodprocessor. Kram det så det afgiver lidt væske og falder sammen. Hak chokoladen og paranødderne og vend det, sammen med rosiner og vanillepulver, i skålen med fennikel. Dryp godt med granatæbleeddike på salaten.

Servér i en skål som dessert efter morgenmad eller aftensmad - eller som en snack om eftermiddagen eller inden sengetid.