Roastbeef - den lette gæstemad


Da min kæreste fyldte 30 i januar havde vi hele familien (familierne) på besøg ad to omgange. Ingen af os har en stor familie, men jeg er jo vant til at lave mad i noget mindre størrelsesforhold. Begge gange serverede jeg en kold frokost, bestående af 2 dips (øh.. dipper?), 3 salater, hjemmebagt brød (med og uden korn) og 1-2 slags kød.
Roastbeef er virkelig genial gæstemad, jeg stegte den aftenen inden og skar den ud om formiddagen inden gæsterne kom ved 12-tiden. Dryssede med havsalt - and.. service please!


Jeg fulgte denne opskrift, gengivet herunder:

Du skal bruge:
1 roastbeef
salt og peber
smør eller olivenolie til stegning

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader (alm. ovn).
Brun stegen på alle sider i fedtstoffet på en varm pande og krydr med salt og peber. Smæk et stegetermometer i midten af dyret og læg den i et ovnfast fad som du sætter i midten af ovnen.
Hvis du ønsker en rød steg giver du den ind til termometeret viser 55 grader, hvis du er til en rosa steg som min herunder så tager du den ud når den har opnået en kernetemperatur på 58-60 grader. Jeg tog den ud ved 59 grader og lod den hvile 20 minutter inden den kom på køl (ellers kunne den være skåret ud og være serveret lun).
Som inspiration får du lige et glimt af en del af tilbehøret:
Sellerisalat m. saltmandler, hummus, dip med peberfrugt og broccolisalat m. granatæblekerner og øko bacon.