Kærlighedsgave: før og efter


Jeg er nu trappet helt ned på smertestillende og fylder maven med rigtig mad - bla. stenbiderrogn, der er i sæson lige nu.
I sidste uge kom min kæreste hjem med et kilo stenbiderrogn til mig. Findes der noget, der siger forår - og kærlighed - mere end dét? Det skulle da lige være renset stenbiderrogn - for den urensede ser virkelig klam ud. Se selv:
Renset er den tilgengæld strålende smuk! Heldigvis viser det sig at det er mere end nemt at rense den. You Tube er en god hjælp, men i virkeligheden er det super simpelt:Det handler om at hælde rognen i en stor skål, hælde dobbelt så meget vand i og piske med en elpisker ved laveste hastighed (eller et alm. piskeris) ind til de slimede hinder sidder på piskeriset. Fjern hinderne. Hæld langsomt vandet fra (så meget som du kan uden at der ryger rogn med). Hæld derefter rognen i en si for at fjerne det sidste vand. Her kan du fjerne de sidste hinde-rester, hvis der er mere tilbage.Voilá! Super lækker rogn, der koster meget mindre end den rensede købt hos fiskemanden. Inden spisning skal rognen have lidt god havsalt.Vidste du at rognen kan fryses? Den skal bare tø langsomt op i køleskabet.Den traditionelle spise er på blinis med cremefraiche, citron og rødløg. Som serviceinformation kan jeg sige at både pisket kokosfløde (det lyder sært, men fungerer virkelig), citronmayo (m. revet citronskal) og avocadocreme smager fuldstændig fantastisk - hvis man ønsker at gå mælkefri.