På mit natbord #1


Jeg starter en ny tradition på bloggen: en form for indlæg der kører fast (eller i hvert fald gentagne gange). Indlæggene kommer til at handle om nogle af de nye udgivelser omhandlende mad, træning og sundhed.
Jeg får ind i mellem bøger tilsendt fra Politikens Forlag, fra Lindhardt & Ringhoff og fra Rosinante. Her i januar er det væltet ind med bøger - og jeg har også selv investeret i nogle stykker! De får nu lidt plads på bloggen, så kig med hvis du mangler ny inspiration.
I dag er det tre juice-bøger jeg selv har investeret i:


Juice & Co. af Louisa Lorang
Lækker og indbydende bog med super flotte billeder! Opskrifterne er gode, omend der er en del - næsten - rene frugtjuicer og jeg har mest været på jagt efter velsmagende grønne juicer. Bevars, de er der altså også. Fx skal jeg prøve kombinationen af bladselleri, citron, æbler, hjertesalat og broccolistok!
Bogen indeholder desuden opskrifter på shots, nøddemælk, greenies, smoothies og is. Allerbagerst er der en oversigt over frø, nødder, frugt og grøntsager og lidt om hvorfor de hver i sær er sunde.
Jeg synes det er en gennem dejlig bog!

Safter af Umahro Cadogan og Søren Ejlersen
Det her er en rigtig potent bog - i sær sammenlignet med Juice & Co, der er meget mere tøset. Fx hedder den ovenfor omtalte juice "Grøn Lykke", mens juicerne i Safter fx hedder "Revenge of the Roots" og "Flydende kredsløbs-dynamit".
Nåh, men her er der tale om virkelig spændende opskrifter - og det er klart den bog, hvor jeg har sat flest bogmærker (som det vist fremgår af ovenstående foto). Der er mange vilde juicer med fx ukrudt i og bagerst er der gode råd og holdbar viden om kroppen og hvilke grøntsager og frugter der er særligt gode for hvad.
Absolut de 99kr i Bilka værd!

Gröna Juicer & Smoothies af Marlene Gustawson
Se denne bog er fra Sverige, så den er straks sværere at få fat på. Jeg faldt over den, da vi var på juleferie i mine svigerforældres hus i Sverige, og købte den fordi den netop handler om grønne juicer - og smoothies! Opskrifterne er enkle og der er færre specielle ingredienser end I de to andre bøger. Fx synes jeg denne lyder spændende: gulerod, bladselleri, sød kartoffel, ingefær og hvidløg.

Nu skal jeg så bare lige tage mig sammen til at følge opskrifterne i bøgerne!