
- Juice kan normalt holde sig 2 døgn på køl, men juice med kål er bedst at drikke med det samme (Kilde: bogen Safter).
- Undgå at juice appelsiner med skal. Jeg gjorde det i starten for at smide mindst muligt ud - men det smager forfærdeligt bittert!
- Brug økologisk grønt og frugt - jeg har kun brugt ikke-økologiske appelsiner, skrællede.
- Keep it simple. Det har jeg lært på den hårde måde. Typisk er 3 forskellige grøntsager/frugter (og ingefær) tilstrækkeligt og velsmagende.
- Juice-grundopskrift: 1 slags grønne grøntsager, 1 slags rodfrugt, et stykke frugt for sødme, citrusfrugt for syrlighed og ingefær for skarphed (Kilde: bogen Safter).
- Gem juicepulp i en skål i køleskabet eller i en pose i fryseren. Hold gerne frugtpulp og grøntsagspulp adskilt.
- Brug grøntsagspulp til fladbrød, knækbrød, som fyld i omeletter eller røræg, i kødsauce eller frikadeller.
- Brug frugtpulp til granola, kager eller pandekager.
- Fyld grøntskuffen op til øko-dagene i Føtex og Bilka, hvor de har -25% på al økologi. Det plejer at være hhv. første og anden weekend i måneden.
- Lav en stor portion juice når du er i gang, selvom min juicer (Phillips HR1871) er nem at rengøre, er det rart at have juice til to dage. Jeg laver to forskellige juicer - begge 75cl - og opbevarer dem i en glasflaske med låg på køl. De skal omrystes før brug!
- Servér juicen med isterninger (så hav altid nogen i fryseren) - så gør det ikke noget at frugten/det grønne ikke juices direkte fra køleskabet.