Da jeg flashede denne chiagrød på Instagram forleden, skrev jeg, at det er min favorit-chiagrød. Og det er såmænd rigtigt nok - i hvert fald når det ikke lige er rabarbersæson (se lige her). Grøden får sin fine pink farve fra frysetørrede solbær, som jeg fandt i min lokale SuperBrugsen for nogle uger siden. Det giver lige den syrlighed som chiagrød på kokosmælk har brug for. Første gang jeg lavede chiagrød (det er ca. 1,5 år siden nu) var det nemlig en meget sød og kvalm omgang.
(1 portion)
Du skal bruge:
1,5 dl kokosmælk (gerne extra creamy)
2,5 spsk. chiafrø
1 spsk. hampefrø (kan udelades)
1 spsk. frysetørrede solbær + 1 spsk. revet kokos
1 knsp. salt
Fremgangsmåde:
Mal solbær og kokos til fint mel i en kaffekværn (hvis du ikke har en kværn så ville jeg bare røre alle ingredienserne sammen, men udelade den revne kokos).
Bland alle ingredienser i en skål, rør godt rundt og stil i køleskabet natten over.
Spis næste morgen med kokosflager og mandler - og gerne 1-2 æg on the side.