Banankager m. chokolade og hasselnødder

Det er fredag og jeg har glædet mig til weekenden hele ugen. Jeg får nemlig to stk. dejlige damer på besøg i morgen til frokost. Mens jeg spekulerer over hvad jeg skal kreere i køkkenet til de kommer, får disse banankager plads på bloggen.
Jeg har tidligere skrevet hvor vild jeg er med kombinationen banan + peanutbutter - som her i bananpandekagen. En weekend for nogle uger siden havde jeg stor lyst til cookies og samtidig lå der en brun og trist banan på køkkenbordet. Det kom der disse banankager ud af - ja banankager, ikke cookies for de er ikke sprøde. De har dog et ret fint crunch fra hasselnødderne.
Jeg har svært ved at have søde ting i køkkenet.. de ender nemlig SÅ hurtigt i min mave - hele molevitten.
Here goes:

(8 stk)

Du skal bruge:
1 øko banan (de er typisk ret små)
1 øko æg
2 spsk. peanutbutter (jeg brugte crunchy)
3 spsk. fedtreduceret mandelmel
1 stor håndfuld grofthakkede hasselnødder
40 g grofthakket chokolade (jeg brugte en 85%)
2 spsk. sukrin gold (kan udelades)
1 knsp. havsalt

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 175 C vamluftovn.
Mos bananen med æg, peanutbutter, sukrin og havsalt sammen med en gaffel eller en stavblender. Tilsæt grofthakkede hasselnødder og chokolade og rør godt rundt. Fordel dejen i otte klatter på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ca. 20minutter til de er fint gyldne - pas på at de ikke bliver brændte.
Sukrin gold og mandelmel er venligst sponsoreret af Lowcarb Store Danmark.