Både kæresten og jeg lå syge i sidste uge og derfor var nemme aftensmadsløsninger meget velkomne. I kærestens tilfælde var det Mous karrysuppe, for mig var det denne nemme blomkålssuppe. Jeg har blogget om en lignende suppe tidligere. Denne gang var den helt uden mælkeprodukter - som bekendt er det sådan jeg og min hud trives bedst.
Man skulle måske ikke tro at kokosmælk og blomkål var en god kombination, men citronen og krydringen gør den overraskende lækker.
(ca. 2 portioner)
Du skal bruge:
1 blomkål i buketter
1 dåse fuldfed økologisk kokosmælk
saften fra en halv citron
1 tsk Herbamare urtebouillon (kan udelades)
1/2 tsk. cayennepeber
2 drys stødt eller revet muskatnød
salt og peber
vand til kogning
Fremgangsmåde:
Kog blomkålen mør i en gryde med saltet vand. Dræn vandet fra og tilsæt kokosmælk og de øvrige ingredienser. Blend suppen helt fint med en stavblender og smag til med salt og peber. Fortynd evt. med vand hvis du synes der er behov for det.
Lad suppen komme op at koge og server så - fx toppet med lidt fennikeltoppe og mandler som her.

Stegt kylling i tern eller rejer ville også gøre det godt som topping på suppen.