Hvis du følger med på Instagram, vil du vide at jeg indtager overordentlig store mængder blendet grønt i øjeblikket. Jeg er nemlig sommervild med alle mulige variationer over smoothies. I perioder er omeletter dog en stor morgenmadsfavorit hos mig - især fordi de kan varieres på utallige måder. Jeg har tidligere blogget om bl.a. omelet ala tunpizza (der virkelig trænger til et bedre foto), omelet med bacon og champignoner og den søde hindbæromelet. Alle tre er virkelig anbefalelsesværdige - men det er denne også, hvis du er til gedeost.
(1 portion)
Du skal bruge:
2 æg
en sjat vand (eller fløde)
salt og peber
smør til at stege i
5 skiver gedeost
1 økologisk tomat i skiver
10 basilikumblade
Fremgangsmåde:
Pisk æg med vand, salt og peber. Smelt smør på en mellemstr. pande og hæld æggemassen på. Når omeletten så småt har sat sig, fordeles skiverne af gedeost og basilikumblade på den ene halvdel. Klap omeletten sammen og steg færdig på begge sider.
Fordel tomatskiverne ovenpå omeletten inden servering.