Hvis du følger med på Instagram ved du, at jeg i en periode har spist rigtig mange frikadeller - både dem af svinekød og dem af oksekød. Typisk er de blevet dyppet i en god omgang tzatziki og spist med en spidskålssalat til. Så smager det virkelig af sommer!
De her dunser blev rigtig gode:
(4-6 personer)
Du skal bruge:
800 g hakket svinekød
2 æg
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, presset
75 g feta, smuldret
1/2 dl fløde
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
peber og 1/2 tsk. havsalt
Rigeligt smør (50g)
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen til en god fars og sæt evt. på køl en times tid - hvis du har tid.
Smelt smørret på en stor pande og lad det bruse op inden du former farsen til frikadeller med en spiseske og sætter dem af på panden. Steg dem færdige på begge sider og læg dem til side. Formentlig har du fars til en pande frikadeller mere.
Servér med en ordentlig omgang tzatziki og måske en spidskålssalat med feta og oliven.