Fathead pizza m. spicy flanksteak


Det her er en drønlækker måde at opgradere fatheadpizzaen på. Jeg har tidligere lavet fatheadpizzaen sådan her. Jeg har brugt samme opskrift til bunden denne gang, men toppingen er en anden: nemlig rosastegt flanksteak. Det er pænt meget mit favorit-kød i øjeblikket - det er bare SÅ lækkert! Især den økologiske udgave, som jeg har fået fra Økogårdene Skjern Enge.
Pofiber, som anvendes i pizzabunden kan bl.a. købes her. Det koster ingen penge i Sverige, hvor jeg har købt mit.
Den kan virke lidt omstændig at lave - men den er det hele værd!

(4 personer)

Du skal bruge:
bunden
170 g revet ost (jeg brugte cheddar)
40 g pofiber
2 spsk. mayonnaise (eller Philadelphia)
1 æg
0,5 tsk. oregano

fyld
300 g tomatpassata
2 håndfulde revet ost (jeg brugte alm. mellemlagret)
2 fed hvidløg, presset
1 løg i tynde skiver

økologisk flanksteak, stegt med Urtekrams røde dipmix (erstat fx med paprika og chiliflager), salt og peber.
1/2 spidskål, fintsnittet
grøn pesto fx denne persillesag

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 225 C (alm. ovn).
Hæld tomatpassata i en lille gryde og lad det koge ind mens du laver bunden.

pizzabunden
Smelt den revne ost i gryde ved svag varme (det bliver ikke flydende, men samler sig i en blød klump). Tag gryden af varmen og rør mayonnaise, æg, oregano og pofiber i. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir, læg på en bageplade og fjern det øverste bagepapir. Giv den 8 minutter i ovnen - den skal være gylden men ikke mørk.

Steg imens flanksteaken i smør på begge sider og krydder med rød dipmix, salt og peber. Lad den trække på et skærebræt, overdækket med sølvpapir, når den er stegt færdig.

Smør pizzabunden med tomatsaucen (den indkogte tomatpassata). Fordel presset hvidløg og løgskiver på bunden og drys med revet ost. Sæt pizzaen i ovnen ind til osten er smeltet.

Skær flanksteaken i skiver og top pizzaen med fintsnittet spidskål, flanksteak og pesto. Velbekomme!