Perfekt culottesteg med intervalstegning


Jeg modtog for nyligt den lækreste økologiske culottesteg fra Økogårdene Skjern Enge. Fordi den var så lækker (og økologisk) følte jeg, at var jeg nødt til at give den lidt ekstra kærlighed og opmærksomhed - og det fik den!
Det er første, men absolut ikke sidste gang, at jeg intervalsteger kød - det blev jo hammerlækkert! Jeg fulgte denne geniale og velbeskrevne fremgangsmåde.
Vær opmærksom på at sætte kødet i ovnen første gang ca. 2 timer inden spisetid!

(6-8 personer)

Du skal bruge:
1 økologisk okseculotte (1,6kg)
4 fed hvidløg, presset
Rigeligt havsalt

Fremgangsmåde:
Varm ovnen på til 180 C (varmluft).
Fjern senen i bunden af culotten med en skarp kniv og rids fedtlaget på oversiden i tern. Gnid culotten godt med salt og hvidløg.
Læg culotten i et ovnfast fad, der passer i størrelsen og giv den 15 minutter i ovnen. Tag den så ud og lad den stå på bordet i 15 minutter. Ind i ovnen igen i 15 minutter og derefter ud på bordet i 15 minutter.
Herefter sætter du et stegetermometer ind i midten af culotten. Sæt den tilbage i ovnen indtil termometeret viser 57 C (det tog 10-15minutter med min steg).
Tag den derefter ud af ovnen, pak den helt ind i sølvpapir og lad den stå og trække 45 minutter på køkkenbordet.
Derefter har du den smukkeste culottesteg.
Se her (nederst i indlægget) hvordan du skal skære den!TIP:
Det her er jo genial gæstemad.. Lav et par lækre salater og en dip på forhånd, og så er der ikke behov for, at bruge tid i køkkenet når gæsterne først er kommet.