Raw yoghurt på cashewnødder


Okay, det her er en af de sjældne opskrifter på bloggen. Jeg var bare nødt til at prøve cashewgurt da jeg så opskriften hos Green Kitchen Stories. Jeg ved hvor lækker og cremet broccolisuppen bliver af cashewnødder, så jeg måtte give yoghurten et forsøg. Desuden er det jo helt oplagt i min nuværende mejerifri periode!
Den er ikke just LCHF-venlig i sin oprindelige form, men jeg forsøgte at gøre den lidt mere blodsukkervenlig og anvendte æblekompot i stedet for dadler i min udgave af yoghurten.
I originalopskriften skal der desuden Husk i for at gøre yoghurten cremet - men min blev rigtig fint cremet uden. Yoghurten har en lækker fed og sødlig smag og en cremet konsistens. Den mætter okay, men ikke ligeså godt som "rigtig" LCHF-morgenmad.

(1 portion)

Du skal bruge:
75 g cashewnødder (+ vand til at udbløde dem natten over)
2 spsk. æblekompot
1 tsk. citronsaft (eller mere)
1 knsp. salt
1 dl. koldt vand

Fremgangsmåde:
Udblød nødderne natten over i køleskabet, fx i et stavblenderglas. Hæld vandet fra næste morgen, og tilsæt æblekompot, salt, citronsaft og vand i stavblenderglasset (hold evt. lidt igen med vandet, så konsistensen bliver som du gerne vil have den). Blend indholdet helt cremet med en stavblender.Server fx med ristede kokosflager på toppen, som herunder (og drik evt. en kop te med kokosolie eller en ægge-kakao til, for øget mæthed):