Denne gang har jeg igen været på besøg hos Vanløse Blues.
Jeg ender tit med at have småkedelige gulerødder liggende i bunden af grøntsagsskuffen. Det her en oplagt måde at få dem brugt:
(1 glas pesto)
Du skal bruge:
400 g gulerødder i tern
40 g hasselnødder
1 dl olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum
salt og peber
Lidt olivenolie
Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 grader C (alm. ovn).
Vend gulerodstern med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir (Lad der være en smule plads i den ene ende af bagepladen). Sæt pladen i ovnen og efter 20 minutter lægges hasselnødderne ind på bagepladen ved siden af gulerodsternene. Giv det hele yderligere 10 minutter i ovnen. Derefter bør gulerodstern være møre og hasselnødder gyldne.
Lad det køle af og gnid de værste skaller af hasselnødderne - enten med fingrene eller i et rent viskestykke.
Kør det hele i en minihakker sammen med olivenolie og basilikum. Smag til med salt og peber.