Da min kæreste og jeg for nyligt var ude at spise - for at fejre at jeg nu er speciale-studerende (Yes!) - fik vi en guddommelig mousse med varmrøget laks og rygeost. Det er den, jeg har forsøgt at genskabe i en meget forsimplet udgave. Moussen kalder på frisk purløg eller finthakket forårsløg, men jeg havde ingen af delene.
Spis den til frokost med diverse grønt til.
(2 frokostportioner)
Du skal bruge:
1 stk. varmrøget laks (125 g - jeg brugte med laks med peber)
100 g rygeost (Løgismose har en økologisk 10%)
0,75 dl fløde
0,5-1 tsk. tørret dild
havsalt (og peber, hvis ikke du bruger peberlaks)
Fremgangsmåde:
Pisk fløden i en skål og giv også rygeost + dild en tur med piskeriset (i en anden skål) for at få den blød og cremet. Rør én skefuld flødeskum i rygeosten, inden resten forsigtigt vendes i (det gør det nemmere at vende resten af fløden i).
Findel laksen med en gaffel, så fint som du vil. Vend laksen i rygeostcremen og smag til med lidt havsalt.
TIP:
Har du frisk dild eller purløg, bliver den bare endnu bedre - og spar endelig ikke på det!