Oopsie-toast LCHF



Det er ved at være længe siden at jeg sidst har lavet oopsies. Her den anden dag fik jeg lyst til toast og faldt over denne opskrift på nettet hos LCHF for én. De bliver ikke sprøde som en almindelig toast, men de får en form for "tør sprødhed" og jeg synes at det er et glimrende substitut.

Jeg spiste to toasts til frokost. Servér gerne med grønt til.

(9 stykker "toastbrød")

Du skal bruge:
100 g flødeost
3 æg
20 g sesamfrø (malet til mel)
20 g hørfrø (malet til mel)
1 tsk Fiberhusk
0,5 tsk havsalt
0,5 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 150 C (alm. ovn).
Del æggene og pisk hviderne stive. Pisk dernæst æggeblommerne sammen med de øvrige ingredienser i en anden skål. Vend hviderne i ostemassen og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag ca. 25 min. i ovnen.
Lad oopsien køle af. Det kan være svært at skille oopsie og bagepapir fra hinanden. Det gøres lettest ved at vende oopsien på hovedet (altså oopsien mod en ren bordplade og bagepapir opad) og trække bagepapiret forsigtigt af.
Skær oopsien i 9 firkanter.

Smør 4 oopsiefirkanter med smør og evt. Dijon sennep. Læg dem sammen med 2 skiver ost og en skive skinke i mellem. Læg dem i en toastmaskine til osten er smeltet og "brødet" er gyldent.

TIP:
Opbevar de resterende oopsiefirkanter på køl.