LCHF Pølsehorn


Helt ærligt, så er disse pølsehorn/pølsebrød nok mere LowCarb end HighFat, men de smager lækkert og mætter godt! - Især hvis du dypper i en mayo-dressing og serverer ekstra grønt til. Ekstra, fordi der jo allerede er blomkål i brødet. Det er en genial måde at få sneget ekstra grønt ind. Desuden er jeg vild med at de ikke kræver alle mulige specielle ingredienser, der kun kan købes i en helsekost.
De ligner meget almindelige grove pølsehorn, men de smager anderledes og konsistensen er selvfølgelig også en anden.
Jeg finder tit rigtig god inspiration på Instagram og denne gang var det Helene, der inspirerede. Min version kommer her:

(4 store pølsehorn)

Du skal bruge:
4 Hanegal grillpølser
300 g blomkål
2 æg
50 g revet parmasan (eller anden ost)
50 g alm. mandelmel
25 g sesamfrø
25 g hørfrø
1 tsk. Fiberhusk
½ tsk. havsalt

Solsikkerkerner til drys

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 C (varmluft).
Kør blomkålen til blomkålsrris, fx i en minihakker og finmal hørfrø i en kaffekværn. Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Lad trække i 5 minutter. Tilsæt evt. mere Fiberhusk hvis du synes dejen er alt for våd. Den skal være fugtig, men slippe fingrene nogenlunde.

Det kan være lidt tricky at få blomkålsdejen til at sidde fast på pølsen. Jeg tog lidt dej og "klappede flad" i hånden, lagde pølsen ovenpå, tog mere dej og formede ovenpå og rundt. Lagde pølsen på en bageplade med bagepapir og tilføjede lidt mere dej for at dække enderne.
Gentag med de andre 3 pølser og drys fx med solsikkefrø.Bag i ca. 25 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.

TIP:
Opbevar dem i køleskabet - de kan holde sig i hvert fald 4-5 dage på køl (testet!).
Varm dem i ovnen i 10 minutter ved 200 C (varmluft) og de er ekstra lækre!