Jane Faerbers blomkålstoastDen første opskrift, fra Jane Faerbers Spis dig MÆT & SLANK, som jeg bare måtte prøve, var hendes blomkålstoast. Billedet er SÅ smukt og indbydende - og det er altså pænt svært at tage et godt billede af en flad toast. Mit foto yder den slet ikke retfærdighed!
I bogen er toasten lavet med et spejlæg på toppen og kaldes croque madame. Jeg har lavet den uden ægget, men det kan man gøre som man vil - fx hvis man er meget sulten.
Det er desuden smart, at man ikke behøver et toastjern, da den laves på panden.
Det er lidt omfattende at lave selve toastbrødet, så næste gang laver jeg to plader "blomkålstoastbrød" og smækker den ene i fryseren. Er sikker på, at de er hurtige at tø op - og så er der til en hurtig, toplækker og mættende frokost.
Jeg spiste én toast til frokost og opbevarede de to øvrige stykker "toastbrød" i køleskabet.

Du skal bruge:
Toastbrød til to toast:
200 g blomkål, findelt til ris
80 g ost (jeg brugte alm. mellemlagret)
1 lille æg
0,5 spsk. tørret oregano
0,5 spsk. Fiberhusk

Til én blomkålstoast:
25 g smør
2 skiver ost (jeg brugte mellemlagret)
1 skive god skinke

evt. dijonsennep
evt. et spejlæg

Fremgangsmåde:
Toastbrød:
Tænd ovnen på 220 C (varmluft). Kør alle ingredienserne til en jævn masse. Fordel massen i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir på og giv den 15 minutter i ovnen.
Lad brødet køle af på en rist og del pladen i fire brød.Toast:
Smelt smør på panden og smør to skiver brød med smør i mens. Læg ost og skinke på de smurte brød og klap dem sammen. Steg toasten i smør på panden på begge sider - læg evt. låg på panden så osten smelter.

Servér med en smule dijonsennep.