Sider

lørdag den 18. januar 2014

Søde gulerodskiks LCHF


Har du bageplaner i morgen, søndag? Jamen så var det måske en idé at prøve disse af? Denne opskrift giver nogle virkelig lækre og søde kiks, der smager helt vidunderligt med koldt økologisk smør. De er helt uden korn og sukker - og desuden virkelig hurtige at lave. Jeg har set dem hos søde Maria fra VanløseBlues, men opskriften kommer oprindeligt fra I Form. Min udgave kommer herunder: 

(ca. 20 kiks)

Du skal bruge:
60 g alm. mandelmel (ikke fedtreduceret)
60 g fint kokosmel (ikke fedtreduceret)*
60 g hørfrø
1 stor reven gulerod (130 g)
50 g smør (eller kokosolie)
2 æg
½ tsk. kanel

*eller brug andre nødder, malet til fint mel.

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 180 C (varmluft).
Mal hørfrø (og mandler, hvis du bruger hele) til fint mel - fx i en kaffekværn. Smelt smør (eller kokosolie), fx i microovnen, og bland alle ingredienser godt sammen. Lad blandingen trække lidt - ca. 10 minutter.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, med hænderne, i et jævnt lag (den fylder ikke hele bagepladen). Giv dem først 10 minutter, tag pladen ud og del pladen i kiksestørrelse med en kniv. Ind i ovnen med dem igen - ca. 20min. De skal være gyldne og sprøde.

Lad kiksene køle af på en rist og opbevar de kolde kiks i et lufttæt glas, på køl.






10 kommentarer:

  1. Årh de ser gode ud! Og superflotte billeder :)
    Kh Ida

    SvarSlet
    Svar
    1. TAK for din søde kommentar :) De smagte også virkelig godt!
      KH
      Anne

      Slet
  2. Sikke en god ide
    Normalt prøver jeg at begrænse bagte LCHF ting- men lige i øjeblikket hvor jeg nedtrapper fra en semi kulhydrat reduceret kost ;) til en mere striks LCHF - er det lige vad jeg har brug for.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, kiksene kalder virkelig på tandsmør :). Meld gerne tilbage hvis du kaster dig ud i at prøve dem.
      God søndag til dig,
      KH
      Anne

      Slet
  3. Svar
    1. Nej, slet ikke. Faktisk mere hårde i det - og jeg kan kun understrege at SMØR er uundværligt på dem :) .
      KH
      Anne

      Slet
  4. Hej Anne så fik jeg bagt dem :)
    Udskiftede dog kokos med hasselnødder og undgik kanelen da jeg ville lave dem mere oste egnet
    jeg synes de smager dejligt men næste gang bager jeg dem nok ved lidt lavere temp- da jeg synes de bliver lidt for brune når de også skal være sprøde...og det er også bedre for omega3 indholdet i hørfrø.
    kh

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt med feedback, tak! God pointe med hørfrøene og en lavere temperatur - det vil jeg bestemt overveje næste gang!!
      KH
      Anne

      Slet
  5. Gad vide om man kan bruge løg istedet for gulerod......undlade kanel........må kunne gi`nogle lækre ostemadder - selvfølgelig med tandsmør ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder som en spændende idé! Lad mig vide, hvis du prøver det af :) !
      KH
      Anne

      Slet