Har du bageplaner i morgen, søndag? Jamen så var det måske en idé at prøve disse af? Denne opskrift giver nogle virkelig lækre og søde kiks, der smager helt vidunderligt med koldt økologisk smør. De er helt uden korn og sukker - og desuden virkelig hurtige at lave. Jeg har set dem hos søde Maria fra VanløseBlues, men opskriften kommer oprindeligt fra I Form. Min udgave kommer herunder:
(ca. 20 kiks)
Du skal bruge:
60 g alm. mandelmel (ikke fedtreduceret)
60 g fint kokosmel (ikke fedtreduceret)*
60 g hørfrø
1 stor reven gulerod (130 g)
50 g smør (eller kokosolie)
2 æg
½ tsk. kanel
*eller brug andre nødder, malet til fint mel.
Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 180 C (varmluft).
Mal hørfrø (og mandler, hvis du bruger hele) til fint mel - fx i en kaffekværn. Smelt smør (eller kokosolie), fx i microovnen, og bland alle ingredienser godt sammen. Lad blandingen trække lidt - ca. 10 minutter.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, med hænderne, i et jævnt lag (den fylder ikke hele bagepladen). Giv dem først 10 minutter, tag pladen ud og del pladen i kiksestørrelse med en kniv. Ind i ovnen med dem igen - ca. 20min. De skal være gyldne og sprøde.
Lad kiksene køle af på en rist og opbevar de kolde kiks i et lufttæt glas, på køl.
