Pulled Chicken - mexican style


Denne opskrift har været undervejs i en uges tid. Jeg har lavet retten to gange allerede og det bliver helt sikkert en genganger i mit køkken. Det er SÅ nemt og smager SÅ godt. Prøv det - virkelig!!
Opskriften, med enkelte ændringer, er fra bogen "Jills MAT efter säsong" - en rigtig lækker LCHF-kogebog. Mon ikke den kommer på dansk på et tidspunkt?

(ca. 4 portioner)

Du skal bruge:
4 kyllingebryster (ca. 900 g)
500 g tomatpassata
50 g smør
2 rødløg
1 rød chili (kan udelades)
4 hvidløgsfed
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. paprika
1 spsk. stødt chili
1 spsk. stødt koriander
1 tsk. røget paprika
0,5 tsk. sort peber
1,5 tsk. havsalt

Fremgangsmåde:
Skær rødløg, chili og hvidløg i tern. Smelt smør i en gryde og tilsæt løg, chili, hvidløg og krydderierne. Lad løgene blive lidt bløde og læg så kyllingebrysterne i, rør godt rundt og hæld tomatpassata i.
Rør rundt igen og bring det op at koge.
Dæk gryden med sølvpapir og læg låg på. Lad det småsimre (på laveste blus) i 2 timer. Det er vigtigt at det ikke "bulderkoger", så bliver kyllingen tør!
Efter to timer kan du fjerne låg og sølvpapir og rive kyllingen fra hinanden med to gafler. Bland godt rundt i "tomatsaucen" og servér!


TIP:
Har du ikke alle krydderierne, så brug lidt mere af det, du har - det kan sagtens fungere!
Servér fx med guacamole og revet ost, eller evt. i LowCarb-pitabrød (opskrift følger).I øvrigt: Har du husket at deltage i min giveaway her?


Jeg vil i øvrigt tippe dig om at disse skønne blogger-kvinder også har "Mæt og slank med LCHF" på højkant i øjeblikket: Frk.Sveske og Lowcarblivsstil