LCHF grovbrød

Det er efterhånden længe siden, jeg bagte Frk. Sveskes grovbrød. Men siden jeg er så sløv med indlæg i øjeblikket, så kommer det nu - for brødet var en succes! Jeg fik ikke malet hørfrø og sesamfrø til helt fint mel, så mit brød blev ekstra groft. Næste gang vil jeg bruge min nyerhvervede kaffekværn, så brødet får en finere struktur.
Jeg forsimplede opskriften en lille smule - i forhold til indholdet af frø og kerner i mine skuffer.

(1 brød)

Du skal bruge:
3 store æg
100 g creme fraiche 18%
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
0,5 dl smeltet smør (eller olivenolie)
3 spsk. Husk
2 tsk. bagepulver
1 tsk. havsalt

Fremgangsmåde:
Sæt ovnen på 160 grader C (varmluft). Pisk æg og creme fraiche sammen i en skål. Mal hørfrø og sesamfrø til mel i en kaffekværn eller minihakker (afhængigt af hvad du har, og hvor fint du vil male det).
Bland de tørre ingredienser og hæld ned til æggemassen sammen med olie/smeltet smør.
Lad dejen stå og samle sig i 5 minutter og hæld den så i en rugbrødsform med bagepapir. Drys med birkes eller ekstra frø og bag brødet 30 minutter i den varme ovn.

TIP:
Frys evt. ned i skiver og tag op når du får lyst til en skive brød.