LCHF chokoladetrøfler


Jeg kan efterhånden smage juleferien - og hvor er det skønt! For første gang i min studietid skal jeg ikke slæbe bøger med hjem. Den står på RIGTIG ferie i år. Inden jeg skal i gang med at pakke, får I en opskrift på en chokolade-lækkerhed.
Chokoladetrøfler er, efter min mening, noget af det bedste LCHF-guf. Jeg elsker-elsker-elsker Janes lakridstrøfler, men denne gang blev det en udgave med en smule tilsat smør og desuden slap jeg for fedtede fingre, da jeg ikke trillede trøffelmassen til kugler.

(20 små tern)

Du skal bruge:
100 g chokolade (jeg brugte halv 85% og halv 70%)
50 g fløde
25 g smør

1 håndfuld hasselnødder

Fremgangsmåde:
Rist hasselnødderne gyldne på en pande (pas på de ikke brænder på). Hak dem derefter groft i hånden eller i en minihakker.
Varm fløden op i en gryde. Knæk eller hak chokoladen i mindre stykker og læg stykkerne i en skål sammen med smør. Hæld den varme fløde over og rør rundt ind til det er en lind trøffelmasse. (Hvis ikke al chokoladen smelter, så smæk skålen over et vandbad).
Beklæd en lille form med bagepapir, drys hasselnøddestykker i bunden og fordel trøffelmassen over. Drys med resten af hasselnøddestykkerne.
Sæt i køleskabet i et par timer, indtil massen sætter sig. Skær i ønskede størrelse tern, og lad trøflerne stå ude lidt inden servering (ca. 15 min).