Der er stilhed på bloggen i øjeblikket. Det skyldes at jeg har fløjtende travlt - heldigvis med en masse spændende ting (meen.. måske alligevel lidt for travlt). Derfor forsømmes bloggen lidt den næste uges tid.
Jeg skylder en opskrift på denne kyllinge-lasagne fra forrige uge og den kommer her.
Du skal bruge:
500 g kylling i tern
400 g tomat passata
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. karry
1 tsk. stødt chili
s & p
olivenolie eller smør til stegning
450 g frossen spinat
1/4 l fløde
2 håndfulde revet parmasan
2 spsk. flødeost (kan udelades)
s&p
olivenolie eller smør
1 squash
100 g revet parmasan
2 håndfulde revet mellemlagret ost
Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 C (alm. ovn). Sæt en gryde og en pande over varmen.
Varm olivenolie (eller smør) på en pande og svits kyllingetern sammen med karry, chili, finthakket løg og hvidløg. Når kyllingen tager farve hældes tomatpassata på, retten krydres med salt & peber og retten simrer lidt.
Tø spinaten op i gryden med olivenolie i bunden. Tilsæt fløde, parmasan og flødeost. Lad det koge op og rør så flødeosten ud i ostespinaten.
Mens saucerne simrer, køres squashen i lange, tynde skiver fx på et mandolinjern.
Fordel kyllinge-tomatsaucen i bunden af et ovnfast fad. Drys med parmasan, fordel skiver af squash herpå og drys med parmasan igen. Spinatsaucen fordeles herpå, dernæst et lag parmasan og de sidste skiver af squash. På toppen fordeles de to håndfulde mellemlagret ost.
Lasagnen fik i alt 30 minutter (de sidste 15 minutter med grillen tændt).
TIP:
I princippet kan lasagnen sagtens laves uden squash-skiverne.