Hjemvendt fra ferie - en dejlig en af slagsen! Jeg har et par blogindlæg i støbeskeen om Frankrig og LCHF. De dukker op i løbet af ugen. Ligenu er det tilbage til hverdagen i et efterårs-Danmark med gråvejr og regnbyer. Så hvad er mere passende end en opskrift på en varm og cremet suppe? Det skulle da lige være boller og varm kakao, under et tæppe i sofaen .. måske en god film og ... nåh, tilbage til suppen!
Ugen inden min ferie, var jeg en tur i skoven og kom hjem med en stor pose karl johan'er.
Nogle af dem blev stegt sprøde i smør, og spist til min aftensmad, resten blev til denne cremede svampesuppe. Den mætter BIG TIME og jeg kunne ikke spise mere en enkelt skålfuld!
(3-4 personer)
Du skal bruge:
250 g svampe (jeg brugte karl johan)
50 g smør (eller mere)
3,5 dl vand
2,5 dl fløde
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 tsk. Herbamare bouillon
½ tsk. tørret timian
citronsaft
salt og peber
Fremgangsmåde:
Smelt rigeligt smør på panden. Hak løg, hvidløg og svampe og steg på panden (ca. 10 min). Hæld vand, bouillon og timian ved og lad det simre i 20-30 minutter. Blend indholdet med en stavblender, tilsæt fløden og lad det koge kort op. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Server toppet med sprød bacon eller lidt ekstra sprødristede svampe.