Vejret indbyder til kage i øjeblikket - og ja, det går altså lidt ud over min plan om back to basic-LCHF. Æblekage med crumble er noget af det bedste jeg ved - og en LCHF-udgave er nemmere og bedre, end man skulle tro. Denne simple variant fandt jeg her. Jeg har modificeret den efter indholdet i mine køkkenskabe. Den indeholder ikke tilsat sukker, men man kan naturligvis tilsætte et par skefulde kokossukker, eller lignende, hvis man synes. Æblerne tilfører dog tilpas sødme til mine smagsløg. Desuden kan kagen nemt laves mejerifri, ved at erstatte smør med kokosolie. Normalt ville jeg toppe med 38% creme fraiche, men jeg havde ikke mere. Jeg overvejede at piske kokosskum, men endte med et nemmere alternativ: en skefuld mandelsmør - og det var virkeligt lækkert.
(4 portioner)
Du skal bruge:
200-250 g æble i små tern
kanel og kardemomme
1 dl hasselnødder, malet til mel
1 dl alm. kokosmel
1 dl grofthakkede mandler
50 g smør eller kokosolie
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn). Fordel æbletern i et ovnfast fad og drys lidt kardemomme og meget kanel over æblerne. Bland ingredienserne til en crumble og fordel over æblerne. Bag i ovnen til æblerne er møre og smuldredejen gylden, det tager ca. 30 min.