Efterår betyder æblegrød (og æblekage)

Det var stadig sommer, da jeg faldt over denne lækre opskrift på æblegrød. Det måtte bare prøves og blev til den lækreste, søde æblegrød. Uhm! Jeg tror faktisk ikke, at jeg ville have brudt mig om en sødere grød, så tilsat sukker er unødvendigt.
Det afhænger måske af hvilken æblesort man bruger, jeg havde Discovery på lager og de fungerede glimrende.
Jeg skrællede dem ikke, men grøden bliver naturligvis finere hvis man gør.

(ca. 5 dl æblegrød)

Du skal bruge:
500 g rensede æbler
1,5 dl vand
½ tsk. kanel
½ tsk. vanillepulver
1 spsk. citronsaft
1 knsp salt

Fremgangsmåde:
Skær de rensede æblerne i tern. Smæk alle ingredienserne i en gryde over middel varme og lad æblerne koge møre (det tog ca. 25 minutter her).
Blend det hele.

Jeg hældte den ene halvdel på et skoldet sylteglas og satte på køl. Den anden halve portion frøs jeg ned.Æblegrød:
Sådan en omgang æblegrød i køleskabet kalder på gammeldags æblekage og det er hammerhurtigt og nemt at lave en lækker LCHF-udgave.

Du skal bruge:
1 håndfuld mandler
3 spsk. alm. kokosmel
½ tsk vanillepulver
1 drys kanel

En stor klat kokosolie eller smør

Fremgangsmåde:
Smelt smør/kokosolie på en lille pande. Hak mandlerne groft og kom alle ingredienser på den varme pande. Rist ind til blandingen tager lidt farve. Køl af og opbevar på glas på køkkenbordet.Den hurtige udgave, på det øverste billede, er æblegrød overhældt med fløde og med crunch på toppen.

Den traditionelle udgave er 1,5 dl fløde pisket med lidt vanillepulver. Lagt i lag med æblegrød og crunch.Den resterende mængde pisket fløde gemte jeg på køl og blev lækker topping på et par kopper varm kakao.

TIP:
Variér æblegrøden ved at tilsætte lidt friskrevet ingefær når du koger æblegrøden, eller måske lidt rålakridspulver i den sprøde crunch.