
En LCHF-burger med salatblade som burgerboller, er lækkert. Det er jo typisk
dressingen, bøffen og det øvrige indhold, der giver burgeren sin lækkerhed. Engang i mellem er det alligevel godt med brød til. Det her er en udemærket udgave - men hvis man forventer almindeligt brød, bliver man skuffet. De er, som meget andet LCHF-brød, lidt æggede i det.
Når det er sagt, så er de altså de bedste, jeg har prøvet - og de blev godkendt af kæresten. De vil med garanti blive lavet igen.
Opskriften er kraftigt inspireret af Xenias.
(4 boller str. L eller 6 str. M)
Du skal bruge:
4 æg
1 dl græsk yoghurt
1,5 dl sesamfrø
0,5 dl sesammel fra Funktionel Mad
3 spsk. Fiberhusk
2 tsk. bagepulver (uden top)
1,5 tsk. salt
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienserne sammen i en skål og vent ca. 10 minutter til dejen samler sig. Imens varmes ovnen til 180 C grader.
Form dejen til 4 eller 6 runde boller, med våde hænder. De hæver ganske meget op, så gør den lidt flade og drys med ekstra sesam, som her:
De 4 boller fik 20 minutter i ovnen (ved 6 stk. skal de nok have ca. 15 minutter).
Server med gode bøffer, ost, bacon, chilimayo og andet godt.