Sprød tunpizza

Det her var en succes: en sprød LCHF-pizza bund. Mm!
Blomkålspizzabunden er ikke helt godkendt herhjemme, så alternativer må på banen. Der er ikke særligt mange grøntsager i denne pizza, men den smager rigtig godt, og man kan jo servere det grønne til. Jeg spiste en avocado til fx.

(2 runde pizzaer, 2 personer)

Du skal bruge:
Bund
1 lille æg
1,5 dl sesammel (fedtreduceret)
1 dl mandelmel (hjemmelavet)
1 dl revet ost m. smag
0,75 dl olivenolie (eller vand)
1 spsk. oregano
0,5 tsk. Fiberhusk
0,5 tsk. salt

Fyld
Nogle håndfulde revet ost (jeg brugte bare en mellemlagret)
1 dåse tun i vand
0,5 dl tomatpassata
1 løg skåret i tynde skiver
oregano

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 C grader alm. ovn.
Kør mandlerne til mel (fx i en minihakker) og bland det med resten af ingredienserne til bunden. Lad stå i ca. 10 minutter og pres bunden tynd med fingrene i to cirkler, på en bageplade med bagepapir. Hold øje med bundene! I min ovn fik de 15 minutter, til de var gyldne.
Tag dem ud, læg fyld på (tomat, tun, løg, ost og oregano) og giv pizzaen 10 minutter mere i ovnen.

TIP:
Sesammelet kan erstattes af andet fedtreduceret mel.