Saftige oksedeller

Jeg har nogle gange præsteret at fremstille nogle pænt tørre oksedeller - på trods af kød med høj fedtprocent. Lad mig bare sige: De dage er ovre! Wow, sikke en forskel det gør at tilsætte mayo til farsen! Idéen kommer fra Sukkersensitiv.dk og selve opskriften er inspireret af Frk.Sveske.

Jeg lavede en stor portion denne gang, så der både var til aftensmaden og frokosten dagen derpå.

(2 personer + 2 x frokost)

Du skal bruge:
800g oksekød
2 æg
1 løg (100g)
2 spsk. mayo (40g)
2 fed hvidløg
1 spsk Dijon sennep

1 tsk. røget paprika
1 tsk. stødt chili

kokosolie eller smør til at stege i

Fremgangsmåde:
Hak løg fint, pres hvidløg og rør alle ingredienser godt sammen. Sæt på køl i ca. ½ time og form derefter farsen til deller i ønsket størrelse og steg i rigeligt fedtstof.
Server!

TIP:
Server med rigeligt chilimayo - uhm!
Erstat chili og paprika med andre krydderier, de øvrige ingredienser udgør en glimrende basis-fars.