Disse pandekager er de bedste tynde LCHF-pandekager jeg har smagt. Der findes mange lækre, tykke LCHF-pandekager, men nogle gange savner jeg de tynde - og disse kommer meget tæt på de traditionelle. De er godt nok ikke sprøde, men smagen er der!
Opskriften er inspireret af Xenias.
(7 stk. på en lille pande)
Du skal bruge:
2 æg
2 æggehvider
1/4 dl piskefløde
75 g græsk yoghurt
2 tsk. Fiberhusk
1/4 tsk. vanillepulver
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
skal fra ½ citron
Smør til panden
Fremgangsmåde:
Pisk alle ingredienser sammen i en skål.
Smelt en klat smør på en lille pande og bag pandekagerne med det samme, inden dejen tykner alt for meget. Vend først pandekagen når den er helt gylden, da de er lidt mere porøse end de traditionelle. Fortynd evt. dejen med lidt ekstra fløde undervejs.
Jeg putter en lille klat smør på panden, hver gang jeg hælder ny dej på panden.
TIP:
Jeg brugte æggeblommerne til en omgang koldskål, men lur mig, om man ikke kan bruge tre hele æg (det vil jeg prøve næste gang).
Jeg foretrækker at bage på en lille pande, for at pandekagerne er lettere at vende.
Server fx pandekagerne med bærkompot eller som herunder med æbletern og (hassel)nøddesmør. Uhm!