Hermed et af de lidt mere personlige indlæg.
Det er i dag præcis 4
måneder siden, jeg startede på LCHF og byttede mine havregryn med skummetmælk ud med en morgenmad som ovenstående.
Modsat den kritik, der ofte
rettes mod LCHF, så oplever jeg det som overordentligt nemt at leve efter
LCHF-kostprincipperne. Måske det hænger sammen med at jeg egentlig aldrig har
været en kæmpe fan af ris, pasta og kartofler (bortset fra de nye). Jeg har
aldrig drukket sodavand eller saft. Kun vand! Brød til gengæld: Godt
surdejsrugbrød (og tarveligt wienerbrød) - Oh my!
Men jeg savner det ikke,
for jeg har aldrig lavet og spist bedre, mere grønt og mere varieret mad, end
jeg spiser nu.
Bevares, der har
selvfølgelig været et par gange, hvor jeg har spist noget, der ikke hører
hjemme i LCHF-kostpyramiden, men det er også okay! Det har været selvvalgt
og en gang i mellem er det godt, for mig, at mærke hvad der sker, når jeg
spiser stivelse og sukker (luft i maven - helt prompte og så: træthed!).
I løbet af de sidste 4 måneder er de største forandringer:
Slanke ankler: I løbet af
de første 2 uger, tabte jeg 3-4 kg væske - og de er ikke kommet på igen. Det ses
på vægten, men også på mine ankler, hvor jeg åbenbart gemte godt med væske.
Minus skæl: Når vi nu er ved de fysiske ændringer, så mærker jeg også en klar forskel på min hovedbund. Hvor jeg tidligere måtte bruge skælshampoo for at holde det nede, kan jeg fint klare mig uden.
Dyb søvn: Jeg sover så
tungt, så tungt og meget mindre end hvad jeg har haft behov for tidligere. Jeg
vil ikke give LCHF hele fortjenesten, for det er jo sommer og det kan også
tænkes at spille ind. Dog finder jeg det bemærkelsesværdigt at jeg, som længe har
hævdet, at jeg skulle have 9 timers søvn for at fungere, nu fungerer fint på
6-7 timers søvn. Men lad os nu se om det fortsætter.
Øget energi: Før i tiden
blev jeg altid SÅ træt om eftermiddagen. De udsving i energiniveau oplever jeg
faktisk ikke længere (TAK, stabilt blodsukker).
Mindre madspild:
Efter LCHF, smides der markant mindre mad ud hjemme hos os. Det skyldes formentlig det faktum, at hvor der før skulle rugbrød til, så er LCHF-frokost tit rester fra dagen før eller en tallerken ”hvad-der-nu-lige-er-i-køleskabet”.
Jeg håber at velværen og de positive oplevelser med LCHF fortsætter- men jeg kan jo ikke forestille mig andet!